Home » Riihivuori uudessa vauhdissa

Riihivuori uudessa vauhdissa

Perinteikäs Muuramen Riihivuori on saanut uuden vaihteen silmään. Uusi yrittäjä aloitti kaudelle 2021 – 2022, ja muutaman kauden kiinni ollut Riihivuori on päässyt hyvään vauhtiin. Edge otti yhteyttä yrittäjä Janne Andersiniin ja kyseli hieman kuulumisia sekä keskuksen tulevaisuuden suunnitelmia.

Riihivuori Resortin yrittäjä Janne Andersin on pitkän linjan mäkimies. Muun muassa yli 25 vuotta hiihdonopettajahommia paiskinut moniosaaja otti Riihivuoren haltuun kauden 2021-2022 alusta, ja keskuksella onkin hyvä draivi päällä. Tälle kaudelle toimintaa pyritään vakiinnuttamaan ja kohdennetuin investoinnein parantamaan laskijoiden kokemusta Riihivuorella.

Yläkautta rinteille

Riihivuori on poikkeuksellinen keskus erityisesti yleisinfraltaan, sillä keskus on nimittäin ikään kuin ylösalaisin. Iso osa majoituksesta, ravintola ja keskuksen palvelut sijaitsevat keskuksen yläasemalla. Andersinin mukaan vaaranlaella sijaitsevassa minilapissa onkin omalaatuinen tunnelma: kelohirsimökit ja tykkylumi yllättävät vierailijat.

Itse keskuksessa on kymmenen rinnettä ja viisi hissiä. Korkeuseroa laskuihin Riihivuoressa tulee parhaimmillaan 120 metriä ja laskumatkaa mukavat 800 metriä. Riihivuoren itäpuolen rinteet ovat profiililtaan loivempia ja kaudelle 2022 -2023 uudelleen avautuvat pohjoisrinteet tarjoavat haastetta vaativammallekin harrastajalle. Perheen pienimmille löytyy maksuton lastenmaa. Lisäksi keskuksesta löytyy ravintola ja varustevuokraamo. Riihivuoren ympäristöstä majoitusta löytyy noin 350 petipaikkaa pääosin mökkimajoituksina.

Jotain uutta ja jotain vanhaa

Pohjoisrinteiden uudelleen avaaminen usean vuoden kiinni olon jälkeen onkin odotettu uudistus ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia Riihivuoren kävijöille. Andersin iloitsee pohjoisrinteiden comebackistä ja toteaa tiukemman rinneprofiilin mahdollistavan ratalaskemista sekä laajentavan rinnerepertuaaria harrastajille. Pohjoisrinteille on asennettu kokonaisuudessaan uusittu ja kunnostettu ankkurihissi, joka vie laskijat vaaralle vauhdilla. Myös toiselle ankkurihissille on varaus pohjoispuolella, joten kehittämiskohteita ei siltä osin rinteiltä puutu.

- Mainos -

Pohjoisrinteiden kisalaskumahdollisuudet mukava lisä Keski-Suomen profiileihin

Andersin toteaa seuratoiminnan ja ratalaskutoiminnan olevan lähellä sydäntä ja iloitseekin alueen harrastusmahdollisuuksien paranemisesta. Pohjoisrinteiden profiili mahdollistaa noin 30 sekunnin suurpujotteluradan ja noin 40 sekunnin pujotteluradan. Etelä-Suomen tarjonnassa tämä on erinomainen lisä harrastajille. Alkavalle kaudelle on jo sovittu junioreiden aluecupin kisaa, ja keväälle on ajoiteltu Masters-skabaa.

Riihivuori tarjoaa lisäksi erinomaiset mahdollisuudet myös kumparelaskutoimintaan. Riihivuoren perinteiset kumpareet 

mahdollistavat harjoittelun myös junioreille ja osaltaan tukevat alueen hyviä harjoittelumahdollisuuksia, löytyyhän Laajavuoresta täysmittainen kumpareikko.

Mittavia investointeja ja kehittyvää toimintaa

Pohjoisrinteiden uusitun hissin sekä rinteiden kunnostamisen lisäksi keskuksella on tehty huomattavia investointeja myös hankkimalla toinen rinnekone aiemman yksittäisen koneen taistelupariksi. Toinen kone tuo turvaa laiterikkojen osalta ja tehostaa kunnostamista rinnealueilla.

Myös parkkipuolelle panostetaan. Alkavalle kaudelle on hankittu muun muassa uusia reilejä ja pressejä. Suunnitteluun, sheippaamiseen sekä kunnostamiseen on nimettynä omasta rinneporukasta resurssia ja kakkosrinne onkin käytännössä täysin varattu parkille. Laaja alue mahdollistaa kolme linjaa ja tekemistä noviisista edistyneemmällekin parkkilaskijalle.

Andersin mainitsee myös, että vuokraamon kapasiteetti suksissa on tuplattu sadasta kahteen sataan pariin. Vuokraamolla on myös Pusun testisuksia halukkaille.

Toiminnan jatkuvuus on nyt keskiössä. Andersin kiitteleekin, että Muuramen kunnan kanssa yhteistyö on lähtenyt sujumaan mainiosti. Hyvä yhteistyö antaa kaikupohjaa myös huomattaville investoinneille, jotka kipuavat noin puoleen miljoonaan euroon. Andersin toivookin, että laskijat löytävät Riihivuoreen testaamaan panostuksien tulokset ja nauttimaan hienoista rinteistä! 

Lue lisää TÄÄLTÄ

Teksti: Lauri Hilander

Kommentit

kommenttia