Home » Pyhä Free’kend taipuu moneen makuun

Pyhä Free’kend taipuu moneen makuun


Free’kend on Pyhän vapaalaskutapahtumien sarja, joka on laajentunut vuosi vuodelta käsittämään yhä erilaisempia tapahtumia uusille kohderyhmille. Free’kend on mainio tapa aloittaa vapaalaskuun tutustuminen. 

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin harrastajalle. Vapaalaskua pääsee kokeilemaan suoraan hissistä, mutta Pyhän alue sisältää myös useita haikattavia alueita, missä pääsee jo todella käsiksi vapaalaskun tunnelmaan. 

Freek’end on monipuolinen tapahtumakokonaisuus, joka käsittää paljon erilaista laskettavaa ja tekemistä Pyhän maastossa. 

Adventure Free’kend 8. — 10.2.2019

Adventure Free’kend on seikkailu- ja lumiturvallisuusviikonloppu Pyhällä. Viikonlopun aikana Pyhää pääsee näkemään uudenlaisista kulmista katsottuna, kun eri lajit ja työpajat kuljettavat seikkailijoita ympäri tunturia. Ohjelmassa esimerkiksi lumiturvallisuutta ja takamaastotaitoja, Ilahu-lumisurffiretkiä sekä talvitelttailua opastetusti.

Erilaiset kisat ovat tärkeä osa tapahtumaa, tässä painetaan rinta rinnan osittain maastoon tehdyllä radalla toissa vuoden Original Free’kendissä. 

Mimmi Free’kend 7. — 10.3.2019

Mimmi Free’kend on naisten oma vapaalaskutapahtuma, jossa opitaan uutta ja pidetään yhdessä hauskaa. Viikonloppu sopii sekä niille, jotka vasta tutustuvat lajiin, että kokeneille harrastajille. Varma rinnelaskutaito on kuitenkin vaatimuksena osallistumiselle. Viikonloppuun ovat tervetulleita niin alppi-, tellu- kuin lumilautamimmitkin. 

Erilaiset tuote-esittelyt ovat tärkeä osa Free’end tapahtumia. Tässä esitellään paukkureppua. 

Tälle kaudelle Mimmi Free´kend uudistuu kun mimmit jaetaan kolmeen ryhmään. 1: Lajiin tutustuville ja vapaalaskuun varmuutta hakeville mimmeille. 2: Osallistujat, jotka ovat olleet tapahtumassa mukana aiemminkin tai joille vapaalasku on jo tutumpaa. 3: Kokeneille harrastajille. Perjantaina vapaalaskulegendat Arto ”Ape” Majava ja Miikka Hast ohjaavat Advanced Backcountry Skills -työpajan, luvassa mm. köysilaskeutumista. Lauantaina ryhmä tekee takamaastoretken tai lähtee droppailusessareille. 

- Mainos -

Lisäki mukaan pääsee myös Pikkumimmit. Tämä on 11–17-vuotiaiden mimmien ryhmä, jolle sovelletaan Mimmit 1 -ohjelmaa. 

Sunnuntaille on mahdollista valita ylimääräisenä Pyhätunturin hiihtokoulun takamaastoretki, 50 € (maksetaan paikan päällä). 

Tapahtumaan voi lähteä myös yksin, kimppamajoitusvaihtoehto järjestyy. 

The Original Free´kend 28. — 31.3.2019

Kaikille vapaalaskijoille suunnatussa tapahtumassa kisataan perinteiseen tyyliin Joker Ridessa, Poker Randossa sekä legendaarisessa Aittakurun vapaalaskukisassa, opitaan laskuklinikoilla uutta Suomen taitavimmilta vapaalaskijoilta ja randoillaan yhdessä. Lisäksi pääset testaamaan Kiinnostavimmat välineuutuudet Free´kendin testikylässä.

Aittokurun freeride-kisa on legenda

Pyhä Junior free’kend 28. — 31.3.2019

Samaan aikaan The Original Free’kendin kanssa järjestettävä Junior Free´kend on junnuvapaalaskijoiden (8-16 v.) oma vapaalaskutapahtuma. Ohjelma pitää sisällään vapaalaskusessareita ja -kilpailuja sekä muuta hauskaa ohjelmaa. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan The Original Free´kendin kanssa. Kilpailut ovat aikataulultaan yhtenevät aikuisten kisojen kanssa, mutta juniorit kisaavat omissa sarjoissaan. Osallistumisen ainoa vaatimus on hyvä rinnelaskutaito ja suostumus vanhemmilta. 

Business Free’kend 1.–3.4.2019

Business Free’kend on seikkailumielisten business-ihmisten uusi vapaalasku- ja verkostoitumistapahtuma. Ohjelma sisältää rinneseikkailuiden ja vapaalaskun lisäksi mielenkiintoisia puheenvuoroja ja tehtäviä. Ohjelmassa ei ole palaveripönötystä ja asukoodi on koko tapahtuman ajan ski tai after ski. 

Lisätietoa: pyha.fi/freekend

Teksti ja kuvat MIKKO KEMPAS

Aamuverryttelyä vapaalaskuklinikalla. 

Kommentit

kommenttia