Home » Suomun naisten Eurooppacupia juhlittiin tällä kertaa ranskalaisvärein

Suomun naisten Eurooppacupia juhlittiin tällä kertaa ranskalaisvärein

Eurooppa cupin pujottelun osakilpailuja käytiin Lapissa naisten osalta Suomulla 7.-8.3., ja miehet kilpailivat Levillä 10.-11.3.2023. 

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen uskoi, että kilpailuista muodostuisi erittäin korkeatasoiset.

”Suomun kilpailuun oli ilmoittautunut 65 naislaskijaa ja Leville yli 100 miestä. Joukosta löytyi useita laskijoita, jotka ovat menestyneet myös maailman cup-tasolla. Osallistujalista olikin erittäin kansainvälinen.” 

Leskinen näki osallistujaryntäykselle selkeän syyn: 

”Tällä kaudella on peruutettu useita kilpailuja. Täällä olikin mahdollista saavuttaa tärkeitä Eurooppa cup- ja FIS -pisteitä. On yleisesti tiedossa, että Suomessa kisaajilla on tasapuoliset olosuhteet. Täällä voi menestyä suurellakin lähtönumerolla.”

- Mainos -

Suomi tarjoaa upeat olosuhteet

Sääennusteen perusteella odotettavissa oli upeaa aurinkoista säätä ja napakkaa yöpakkasta, joka lauhtui päivän aikana mukavaksi kilpailusääksi. Rinteet pysyivät näillä ennusteilla erittäin hyvässä kunnossa. 

Kilpailuja järjestämässä oli erittäin osaava ryhmä. Joukossa oli paljon osaamista Levin maailmancupin organisaatiosta. Upea Lapin kevätsää kirkastikin kevättunnelmaa entisestään.

Tärkeä näyttöpaikka nuorille laskijoille

Isäntämaana Suomelle oli tarjolla kaikkiaan kymmenen kisapaikkaa, joten kaikilla maajoukkuetoiminnan piirissä olevilla laskijoilla oli mahdollisuus osallistua kilpailuihin.

Kisoissa nähtiin nuoria maajoukkueen ja Challenger-tiimin laskijoita, joille tarjoutui hyvä tilaisuus näyttää osaamistaan kovassa kansainvälisessä kisassa.

Tällä kertaa suomalaismenestys antoi odottaa itseään. Naisten Eurooppa cupin kisoissa kirkkain mitalisija meni Ranskaan, kun Marie Lamure vei kotiin tiistain ja keskiviikon osakilpailuvoitot.

Tiistain kilpailuissa toiseksi laski norjalainen Andrine Maarstöl, Ruotsin Moa Boström Mussenerin kurvaillessa kolmanneksi. Keskiviikkona palkintopallin kakkossijan otti Italian Anita Gullin ja kolmanneksi laski edellispäivän kakkonen Andrine Maarstöl.

Vaikka suomalaiset käyvät aika ajoin laskemassa Suomun vauhdikkaissa mäissä, ei kotikenttäedusta ollut tällä erää apua. Tiistain kilpailussa usean suomalaisen kohtaloksi koitui ulosajo. Maaliin asti selvisivät suomalaislaskijoista vain Silja Koskinen ja Veera Alaniska avauskierroksella. 

Toisella kierroksella maaliin pääsi vain Koskinen, sijoittui lopulta kilpailussa sijalle 33.

Keskiviikkona sijoituksen saivat Santa Claus Ski Teamia edustava Riia Pallari ja edellispäivänä maaliin laskenut Koskinen. Pallarin sijoitus oli 36. ja Koskisen puolestaan 39.

Suomu toimii kilpailunäyttämönä vielä tälle talvelle

Kuluvan talven aikana Suomu on ollut yksi talven vilkkaimpia kisakeskuksia. Se on toiminut näyttämönä useille FIS-tasoisille kilpailuille. Suomu-Rinteet Oy ja yrittäjä Kari Tirkkonen ovat tehneet pitkään työtä alppilajien parissa ja kilpalaskijoiden palvelemiseksi.

Suomu isännöi nyt ensimmäistä kertaa Eurooppa cupin kilpailua. Miesten Eurooppa cupin osakilpailuja laskettiin viikonloppuna Levillä, ja kilpailujen aikana keskukset tekivät yhteistyötä.

Talvi ei ole vielä ohitse kilpailujen osalta, vaan Suomutunturin kisakausi huipentuu tekniikkalajien, pujottelun ja suurpujottelun Suomen mestaruuskisoihin 30.3. – 2.4. Tuolloin lasketaan myös nuorten SM-kilpailut. Lisäksi kauden päätteeksi kilpaillaan vielä Mastersien SM-titteleistä.

Suomulla kilpailleet suomalaisnaiset: Nella Korpio, Riia Pallari, Silja Koskinen, Veera Alaniska, Aada Kanto ja Sanni Virta. 

Levillä vastaavasti kilpailleet miehet:  Jesperi Pohjolainen, Salomo Sirviö, Jaakko Tapanainen, Turo Torvinen, Eduard Hallberg, Erik Saravuo, Jesperi Kemppainen, Emil Keränen, Joel Palosaari ja Oskari Sulkakoski.

Kommentit

kommenttia