Home » Laskettelun asialla – GoExpo Winter 2.-4.11.2018

Laskettelun asialla – GoExpo Winter 2.-4.11.2018

GoExpo Winter on vanhan SkiExpon tilalle kehittynyt tapahtuma, jonka kantavana teemana on talviliikunnasta nauttiminen. Laskettelu ja hiihtokeskusten muut aktiviteetit ovat tätä tekemistä parhaimmillaan.

Tämän vuoden tapahtumassa esitellään kotimaisten hiihtokeskusten lisäksi myös lukuisia kohteita Pohjoismaista ja muualta Euroopasta. Paikalla kotimaisista keskuksista ovat Iso-Syöte, Kasurila, Koli, Messilä, Peuramaa, Ruka, Saariselkä, Salla, Serena, Suomu, Swinghill, Syöte, Tahko, Talma ja Vuokatti. Monipuolinen tarjonta kattaa koko Suomen eri alueet.

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen pisteeltä saa kattavan yleiskuvan tarjonnasta ja jos mielessä on uusi kohde, SHKY:n asiantuntijat osaavat suositella sopivaa.

Kotimaan keskuksissa uskotaan laskettelun, hiihtämisen ja laadukkaan vapaa-ajan vetovoimaan. Suosikkikohde Ruka on paitsi näkyvästi mukana messuilla, niin myös investoinnit kertovat vahvasta uskosta tulevaisuuteen.

Go Expo Winterin pohjakartta.

Kotimaan keskukset panostavat vahvasti

Myös Pudasjärven Iso-Syöte on laajalla otteella liikkeellä panostaen yli 10 miljoonan hotelli-, monitoimiareena- ja infrahankekokonaisuuteen.

- Mainos -

”Rukalla on käynnissä tällä hetkellä kaikkien aikojen suurimmat investointihankkeet. On hienoa päästä esittelemään uutuuksiamme niin hissien, rinnealueiden kuin uuden rakenteilla olevan Ruka Valleyn kylän osalta. Gondoli palvelee laskettelijoiden lisäksi myös jalankulkijoita, joille mahdollistuu helppo pääsy tunturin lumikenkäreiteille sekä Valtavaaran kansallispuistoon”, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Lasten mäessä seikkailevat Rukalta tutut Roosa ja Rudolf.

Pohjoismaita ja vuorikohteita

Naapurimaamme Ruotsi ja Norja ovat laskettelijalle loistokohteita toimivan infrastruktuurin ja äärimmäisen hyvän palvelukulttuurin myötä. Ruotsin kohteista esillä ovat Pohjolan suurin hiihtokeskus Åre, Sälen, Vemdalen, Hammarbybacken, Hemavan ja Tärnaby. Norjalaisista keskuksista tarjontaa esittelevät Trysil ja Hemsedal.

Suomen johtavat laskettelumatkatoimistot Alppimatkat, Elämysmatkat ja YouTravel esittelevät messuilla koko kattauksensa. Hieman yrityksestä riippuen tarjontaan kuuluu niin klassisia alppikohteita St. Antonista Cerviniaan ja Val Thorensiin kuin myös eksoottisempiakin paikkoja kuten Georgia, Pyreneet ja Japanin Rishirin saaren vaellushiihtokohde. Itävallan keskuksista paikalla ovat St.Johann, Zell-Am See, Kaprun ja Kitzbühel.

”Suomen johtavat laskettelumatkatoimistot Alppimatkat, Elämysmatkat ja YouTravel esittelevät messuilla koko kattauksensa.” 

Vahvoja elämyksiä Vapaalaskufestareilla & Vapaalaskuiltamissa 3.11.

GoExpo Winteriin nousee komea Vapaalaskufestareiden Elämysalue uutuusesittelyineen ja Kino Pyhä –elokuvateatteri, jossa pyörivät uusimmat vapaalaskuvideot. Lauantain Vapaalaskuiltamat kokoaa vapaalaskusta innostuneet yhteen upeisiin puitteisiin fiilistelemään tulevaa kautta.

Elämysalueella on myös tukevasti ohjelmaa mukaansatempaavien esitysten myötä kun lavalla vierailevat leffaesitysten lomassa vuorollaan Suomen vapaalaskulegenda Arto Majava, lumivyöryasiantuntija Mikko Routala, norjalainen vapaalaskija Hedvig Wessel, ruotsalainen jäätikköasiantuntija Anders Bergwall sekä lumilautailijat Antti Autti että Enni Rukajärvi.

Vapaalaskualueen tunnelma tulee olemaan jälleen tiivis.
Arttu Muukkonen juontaa visailua viime vuoden Vapaalaskufestareilla.

Myös paljon muuta kuin laskettelua

GoExpo Winter esittelee myös monia muita talvilajeja kuin laskettelua. Esimerkiksi suurimmissa hiihtokeskuksissa on tarjolla paljon erilaista tekemistä koko perheelle maastohiihdon, huskysafareiden, retkiluistelun, lumikenkäilyn ja moottorikelkkailun parissa.

Tänä vuonna myös eri lajien urheiluliitot esittelevät lajejaan osastoillaan ja messujen ohjelmapisteissä. Monia lajeista pääsee myös kokeilemaan itse. Mukana ovat Suomen Hiihtoliitto, Lahden Hiihtoseura, Lumilautaliitto, Luisteluliitto, Taitoluisteluliitto, Jääkiekkoliitto, Kaukalopallo- ja Ringetteliitto, Suomen Latu, Jääpalloliitto ja Ski Sport Finland.

”Tänä vuonna myös eri lajien urheiluliitot esittelevät lajejaan osastoillaan ja messujen ohjelmapisteissä. Monia lajeista pääsee myös kokeilemaan itse.”

Go Expo Winter -tapahtumassa pääsee myös pelaamaan jääkiekkoa.

GoExpo Winter 2018

Avoinna

  • perjantai 2.11. klo 12-20
  • lauantai 3.11. klo 10–19
  • sunnuntai 4.11. klo 10–17
  • Helsinki Adventure Night pe klo 01.30 saakka
  • Vapaalaskuiltamat la klo 02.30 saakka


Lisätietoa: goexpowinter.fi

Kommentit

kommenttia