Home » Monikäyttöistä rinnemuotia 2020/21

Monikäyttöistä rinnemuotia 2020/21

Monikäyttöisyys on ollut muotia jo useamman vuoden. Laskuasua voidaan sujuvasti käyttää myös muussa talviliikunnassa ja jopa kaupungilla asioidessa. Materiaalit ovat useimmiten kierrätettyjä, joten ekologisuus on tietyllä tasolla jo ihan perusasia. 

Alkaneen hiihtokauden asuissa näkyy pieniä ja naisten asuissa suurempiakin koristeellisia elementtejä tai kuoseja. Paikoitellen värikkäillä kuoseilla suorastaan leikitellään. Teknisissä asujen hengittävyys- ja vedensuojausominaisuudet ovat pääsääntöisesti riittävällä tasolla, joten asun valinnassa huomio kiinnitetään muihin käyttöominaisuuksiin. 

Mukavuus ja käyttöominaisuudet ovat nyt pinnalla, mikä helpottaa tuotteiden valitsemista. Ei tarvitse olla insinööri tai numerotaulukoiden kanssa kaupassa, jotta saa itselleen passelin hiihtopalttoon. 

Ympäristövastuusta on siirrytty yhä useamman merkin toimesta yhteiskuntavastuun puolelle. Tästä konkreettisin esimerkki on kuivavärjäys. Kuivavärjäys säästää kankaan valmistusmaassa huomattavat määrät vettä, kemikaaleja ja energiaa. Näin tehtaan työolot ovat paremmat ja tehtaan ympäristö on aiempaa puhtaampi. Osa merkeistä on siirtänyt tuotantoaan Eurooppaan, mikä myös pienentää tuotteiden ekologista jalanjälkeä. 

Villa on ekologinen materiaali ja varsinkin merinovillaa löytyy yhä useammasta asusta, eritoten alusasuista. Modernisti käsitelty villa ei kutise iholla, lämmittää kosteanakin ja torjuu luontaisesti tuoksuja. Ohut villa-asu kestää nykyään myös kulutusta, joten niiden käyttöikä on aiempaa pidempi. 

- Mainos -

Vaihtoehtoja löytyy ihan kaikenlaisille laskijoille huomaamattomista räikeisiin, ohuista paksuihin tai vaikka tyköistuvista väljiin. Tarjonta on erittäin monipuolista.

Kommentit

kommenttia