Home » Levin maailmancup ja FIS puntaroivat tämän vuoden kisojen läpiviemistä

Levin maailmancup ja FIS puntaroivat tämän vuoden kisojen läpiviemistä

Pujottelun maailmancupin avausosakilpailu, Levin maailmancup, on tarkoitus laskea 21.-22.11.2020. Tapahtuman järjestelytoimikunta on valmistautunut erikoisjärjestelyihin, joita Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tällä hetkellä pohtii sekä Levin tapahtuman, että koko alppihiihtokiertueen turvalliseen läpivientiin.

Levin loistavat laskuolosuhteet ovat jälleen taattu suuren säilölumimäärän myötä ja harjoittelukausi eturinteillä avataan jo 2.10.2020. Levin hiihtokeskus säilöö nyt neljättä kautta lunta Levi Black rinteeseen sekä eturinteille. Lunta makaa peitteiden alla noin 150 000 kuutiota odottamassa kylmempiä säitä ja levitystä rinteisiin.

Levin maailmancupiin kesällä valittu uusi pääsihteeri Iiro Kaukoniemi, alppihiihdosta tuttu mies ja Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja, heiluttaa tahtipuikkoa tänä haastavana vuonna.

– Urheilun ja urheilutapahtumien merkitys yhteiskunnalle ja ennen kaikkea urheilusta elantonsa saaville on äärimmäisen tärkeä. Viime vuoden katsojaluvut osoittavat, että Levin maailmancup on yksi kansainvälisesti merkittävimmistä vuosittaisista urheilutapahtumista Suomessa. Tavoitteenamme on järjestää tapahtuma tänäkin vuonna, mutta ymmärrämme tilanteen vakavuuden ja varaudumme tekemään kilpailun äärimmäisin erityisjärjestelyin. Tämä tarkoittaisi terveysturvallisuuden maksimoimista ja riskien minimoimista, sanoo Iiro Kaukoniemi.

Suomi, Lappi sekä Levin maailmancup ovat saaneet viime vuosina suuret kansainväliset katsojamäärät eri lähetysten muodossa. Viime vuonna tapahtuma tavoitti 250 830 000 miljoonaa silmäparia ja tälle vuodelle lukujen odotetaan nousevan entisestään. Levillä ollaan jälleen valmiina tuottamaan huippu TV-tuotanto alppihiihdon, jännittävien kisatapahtumien sekä Lapin ympärille. 

Mutta ennen kuin ensimmäinen laskija syöksyy ulos Levin maailmancupin lähtöporteista marraskuussa, tulee sekä FIS että Levin maailmancupin järjestelytoimikunta seuraamaan tarkasti koronaviruksen aiheuttamia viranomaismääräyksiä ja tekemään sen myötä tarvittavat päätökset. Jo nyt on päätetty, että urheilijat ja heidän huoltojoukkonsa sekä tapahtumahenkilökunta tullaan eristämään omaan ”kuplaansa” Levillä olon ajaksi.

Alppihiihdon maailmancupin kansainvälinen kiertue pitää sisällään monta eri liikkuvaa osaa. Levin järjestelytoimikunta käy jatkuvaa keskustelua FIS:n kanssa vallitsevasta tilanteesta ja päätöksiin vaikuttaa moni eri tekijä. Järjestelytoimikunta keskustelee myös aluehallintoviraston, sairaanhoitopiirin sekä eri viranomaisten kanssa tapahtuman turvallisesta toteutuksesta. Joka tapauksessa, jos kisat järjestetään, FIS tulee vaatimaan erikoisjärjestelyjä, joilla turvataan kilpailijoiden osallistuminen ja että he pystyvät menestyksekkäästi harjoittamaan omaa ammattiaan läpi koko kauden.

Levin maailmancup tiedottaa seuraavan kerran tapahtuman tilanteesta 1.9.2020. 

- Mainos -

www.worldcuplevi.com

Kommentit

kommenttia