Home » Helly Hansen Ridge Infinity Shell – Kuoriasu ilman kemikaaleja

Helly Hansen Ridge Infinity Shell – Kuoriasu ilman kemikaaleja

Helly Hansen lanseerasi lasketteluun tarkoitetun kuoriasun, joka veden- ja tuulenpitävyys on toteutettu ilman kemikaaleja. Teknologian nimi on LIFA Infinity, jossa on kolmikerroksinen kangasrakenne. Kuoriasun pintakangas on käsitelty vettä- ja likaa hylkiväksi ilman PFC -yhdisteitä, joten myös pintamateriaalin käsittelyt ovat ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia.

Asu pääsi todelliseen kestotestiin viime keväänä kolmen viikon aikana. Viikkojen aikana asulla skinnailtiin, pyöräiltiin ja lasketeltiin vaihtelevissa säissä. Kuoriasuksi kangas tuntuu pehmeältä ja taipuisalta. Kangas on polyesteriä, josta puolet on kierrätysmateriaalia.  Testijakson jälkeen puku on kuin uusi, joten sen perusteella asua voi luonnehtia kestäväksi. 

 Tuulen pitävyys tuli testattua Pallaksen tuulissa.

Tuttu leikkaus

Asun leikkaus on pitkälti tuttu Helly Hansenin Odin-sarjan laskuvaatteista. Takki on vapaalaskuhenkisesti vähän pidemmällä helmalla ja lumilukolla varustettu. Recco-heijasteet löytyvät sekä takista että housuista. Taskuja on viisi. Takissa on napakka povitasku, eristetty lifepocket rinnassa, hissilipputasku hihassa ja kaksi kookasta taskua vyötäröllä. Lisäksi sisäpuolelta löytyy verkkotasku laskulaseille. Helpposäätöinen huppu on reunustettu kirkkaalla turvavärillä. Kaulassa on ohutta fleeceä mukavoittamassa ihotuntumaa. Myös helmassa on narukiristysmahdollisuus, ja lumilukko on kiinteä. Kainaloissa on pitkät ventilaatiovetoketjut, jotka on sijoiteltu siten, että niitä voi käyttää myös reppua kantaessa. 

Housuissa on myös väljä leikkaus, reiden ulkoreunasta löytyvät ventilaatiovetoketjut sekä kaksi kookasta reisitaskua. Toinen reisitasku suljetaan vetoketjulla ja toinen tarranauhalla. Vyötärö suljetaan vetoketjulla ja kahdella nepparilla. Vyötäröä voi säätää tarrakiinnitteisillä remmeillä, jotka on poikkeuksellisesti sijoitettu vyötärönauhan sisäpuolelle. Tarran karhea pinta kulutti alusasun merinovillaa huomattavasti. Itse nauha oli joustava ja pitkä, joten toiminnallisesti se oli erittäin hyvä. Lahkeissa on viiltosuojat sekä lumilukko. Lahkeissa oli testijakson jälkeen muutama kantin viilto, joista yksi oli puhkaissut pienen harmittoman reiän kankaaseen.

Oikeassa reisitaskussa on sisätasku pientavaroille. Housujen tuuletus hoituu lahkeiden ventilaatiovetoketjujen avulla.  

Lunastaa suuret puheet

LIFA Infinity Prota lanseeratessa Helly Hansen kertoi kankaan olevan poikkeuksellisen hengittävä, suojaava sekä kestävä ympäristöystävällisesti. Hengittävyys pääsi koetukselle kevätauringon skinnauksilla. Tunnelma asun sisällä oli pykälän kuivempi ja viileämpi kuin perinteisillä kuorivaatteilla. Pakkasessa rinteessä laskiessa asu oli puolestaan pykälän viileämpi, joten alle piti laittaa vähän paksumpaa merinovillaa. 

- Mainos -

Keväinen Lappi tarjosi myös huomattavia tuiskuja sekä kunnon vesisateita. Vesi ja viima pysyivät luvatusti asun ulkopuolella, kunhan vain muisti hyödyntää huppua ja sulkea kauluksen loppuun saakka. 

Asun toiminnallisuus on hyvä. Vetoketjut, tarrasäädöt tai vaikka hupun kiristysmekanismi on mietitty hyvin. Kaikki luonnistuu yhdellä kädellä, ainakin ohuemmat hanskat kädessä. Asua käyttäessä mikään ominaisuus ei ärsyttänyt tai haitannut itse tekemistä. 

Asun ulkonäkö on makuasia. Sen tunnistaa jo kaukaa Helly Hanseniksi. Arvioisin asun perustyylikkääksi. Puvussa ei ole oikeastaan mitään merkkiä siitä, että se on poikkeuksellisen ympäristöystävällinen kuoriasu. Viileän asun käyttäjää kuitenkin lämmittää asun ympäristöystävällisyys, joka on markkinoiden parhaimmistoa.

 

Kainaloventilaatiovetoketjut ovat pitkät ja helppokäyttöiset 

Helly Hansen Ridge Infinity Shell -takki

  • Koot: S – 2 XL
  • Paino: 730 g 
  • Hinta: 600 euroa 

Helly Hansen Ridge Infinity Shell -housut 

  • Koot: S – 2 XL
  • Paino: 520 g 
  • Hinta: 400 euroa
Lahkeet sujahtavat helposti monojen päälle.

Kommentit

kommenttia