Home » Pyhän uusi tuolihissin moottori on kuljetettu paikoilleen ja keskuksen uudet rakennustyöt on saatu hyvään vaiheeseen

Pyhän uusi tuolihissin moottori on kuljetettu paikoilleen ja keskuksen uudet rakennustyöt on saatu hyvään vaiheeseen

Uusi PohjoisExpress kuljettaa Pyhän huipulle 2 400 laskijaa tunnissa ja matka kestää alle 5 minuuttia, eli kaksi kertaa enemmän asiakkaita puolet lyhyemmässä ajassa kuin nykyinen ankkurihissi. 

”Yläasema ja ala-asema molemmat ovat työn alla ja etenevät. Avaustavoite on jouluksi 2021” kertoo keskuksen paikallisjohtaja Jusu Toivonen.

PohjoisExpress on niin sanottu hybridihissi, jossa on sekä suojakuomullisia tuoleja että myrskytuoleja. Myrskytuoleilla hissiä pystytään pitämään avoinna kovillakin tuulilla, joita ilmastonmuutoksen uskotaan lisäävän. Malli on osoittanut toimivuutensa Pyhän sisartunturissa Rukalla, missä vuosi sitten avattuun Rukan VillageExpressiin hankittiin myrskytuolit.

Muutenkin Pyhän kehitys on mallillaan. Pyhälinna 3 rakennustyöt (neljä huoneistoa) etenevät aikataulussa ja avaustavoite on kevättalvella 2022. Tämän lisäksi Hotelli Kultakeron maatyöt ovat päässeet vauhtiin. Avaustavoite jouluna 2022. 

www.pyha.fi

- Mainos -

Kommentit

kommenttia