Home » Rukalle rakennetaan uusi kävelykatu ja tunturin ylittävä gondolihissi

Rukalle rakennetaan uusi kävelykatu ja tunturin ylittävä gondolihissi

Uusi kävelykylä RukaValley rakentuu rinteiden viereen ja Valtavaaran luonnonsuojelualueen kupeeseen ja sen suunnittelusta vastaa arvostettu kanadalainen Ecosign Mountain Planners. RukaValley yhdistyy Rukan nykyiseen kylään uuden ympärivuotisen maisemagondolin, VillageExpressin, myötä.

Suunnittelutoimisto Ecosignin ensimmäisen Masterplanin myötä Länsi-Rukalle syntyi 10 vuotta sitten Ruka Village. Nyt Itä-Ruka saa oman ainutlaatuisen kokonaisuutensa RukaValleyn.

Uusi kävelykylä RukaValley rakentuu Valtavaaran luonnonsuojelualueen kupeeseen.

Ensimmäiseksi rakennetaan hotelli RukaValley, johon tulee 80 huonetta ja 40 huoneistoa. RukaValleyn alueelle on kaavoitettu yhteensä 1700 uutta petipaikkaa, joista hotellin osuus on 400. Hotelli RukaValleyn investoinnin arvo on noin 20 miljoonaa euroa ja kokonaisuudessaan RukaValleyn investointien odotetaan ylittävän lähivuosina 100 miljoonaa euroa.

Metsähallitus hakee parhaillaan sijoittajaa ja operaattoria hotelli RukaValleyn viereiselle kansainvälisen tason hotellitontille. Rukalle pystytään näin houkuttelemaan entistä enemmän kansainvälisiä matkailijoita.

Gondolin sekä VillageExpressin rakennustyöt alkoivat tämän vuoden toukokuussa, heti hiihtokauden päätyttyä. Hissit valmistuvat lokakuussa 2018 ja uusi hotelli RukaValley on tavoitteena avata jouluksi 2019.

- Mainos -

Lisätietoa www.ruka.fi/valley

Teksti TOIMITUS   Kuvat RUKA

Hotelli RukaValleyn sijainti on alueen paras, aivan gondolin ja Rukan Family Parkin tuntumassa. Kevätpäivinä aurinko paistaa suoraan terasseille.

Kommentit

kommenttia