Home » Peuramaalle tulee täysin ainutlaatuinen hissi

Peuramaalle tulee täysin ainutlaatuinen hissi

Lasketteluhissin käytöstä tulee Peuramaalla yhtä helppoa kuin rullaportaissa meneminen

Peuramaalle on syksyn aikana rakennettu huipulle saakka vievä uusi, pitkä mattohissi. Hissi on helppokäyttöisyydessään rinnastettavissa tavallisiin rullaportaisiin, eli riittää kun seisoo matolla, niin se vie ylös. Yleensä mattohissejä on asennettu vain lasten rinteisiin, päähissinä toimiva mattohissi onkin ainutlaatuinen koko maailmassa. Hissi on koko Pohjois-Euroopan pisin, muutamia vastaavanlaisia löytyy Alpeilta.

peuramaa-0678
Matka ylös taittuu mukavasti matolla seisten.

Käyttäjille hissi tulee tarjoamaan käyttömukavuutta ja helppoutta

”Saamme tästä todella mukavan ja helppokäyttöisen hissin kaikille harrastajille. Monet laskijat kokevat juuri hiihtohississä menemisen vaikeaksi, mutta tällä hissillä pääsevät kaikki helposti ylös. Hissi on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja voi jopa muuttaa koko ajattelutapaa mitä tulee hiihtohisseihin”, toteaa Peuramaa Skin toiminnasta vastaava Janne Uotila.

peuramaa-0679
Mattohissi tekee pienemmille laskijoille, mutta myös kaikille noususta miellyttävää, kun ei tarvitse pitää huolta napista tai ankkurista.

Peuramaan ratalaskukoulu

Peuramaan hiihtokoulu järjestää arki-iltaisin meneviä kursseja. Kursseja löytyy kaikentasoisille laskijoille. Lajeina ovat laskettelu, ratalasku, lumilautailu ja Freestyle. Myös aikuisille löytyy carving-kurssi ja ratalaskua.

Erityistä suosiota Kirkkonummella on saanut lasten ratalaskukoulu. Ratalaskukoulun tarkoitus on tutustuttaa lapsia ratalaskun alkeisiin ja oppia laskemaan kunnolla. Mikäli lajista innostuu, niin harrastusta voi jatkaa Kirkkonummen omassa seurassa – Peuramaa Slalom Ry:ssä. Seura perustettiin vuonna 2011 tarkoituksena tarjota myös Kirkkonummella mahdollisuus harrastaa alppihiihtoa. Peuramaan hiihtokoulu on ollut keskuksen ylpeys jo vuosien ajan. Hiihtokoulu tarjoaa erilaisia kursseja ja yksityisopetusta arkisin ja viikonloppuisin.

Peuramaan 45. kausi

Peuramaa on avattu yleisölle ensimmäisen kerran helmikuussa 1972. Keskuksen perusti aikoinaan Hilding Nyberg. Nyberg oli aikansa visionääri, joka toi Kirkkonummelle ensin laskettelun ja myöhemmin golfin. Peuramaan laskettelupuoli on kehittynyt huomattavasti viimeisen viiden vuoden aikana uuden yrittäjän ansiosta. Peuramaalla on menty täysin vastavirtaan alan yleisen kehityksen kanssa ja kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosina.

- Mainos -
Lapsille löytyy paljon tekemistä Peuramaalta laskemisen lisäksi.

Keskuksesta onkin tullut jo lipunmyynniltään ja kävijämääriltään pääkaupunkiseudun suurin ja suosituin. Peuramaalla on myös vahva usko lajin tulevaisuuteen. Tämän kauden investoinnit uuden hissin myötä olivat yli 500 000 euroa. Yhteensä Peuramaalle on investoitu viimeisen viiden vuoden aikana yli 2 miljoonaa euroa.

Lisätietoa www.peuramaa.fi

 

Kommentit

kommenttia