Home » Virtuaalisirkus – Syksyllä viimeistellään kisakunto

Virtuaalisirkus – Syksyllä viimeistellään kisakunto

Varsinaisen kisakauden ohella syksy on alppihiihtoa seuraavan kiireisintä aikaa. Ennen lokakuun loppua urheilijat viimeistelevät tekniikkaa jäätiköillä. Samalla uutisia joukkueiden tilanteista alkaa  tihkua sosiaaliseen mediaan yhä enemmän. Laskijat julkaisevat paljon sponsoriviestejä, fiiliskuvia ja laskuvideoita.

Mitä lähemmäs Itävallassa tapahtuva kauden avaus tulee, sitä tärkeämpää on päästä treenaamaan hyvissä olosuhteissa. Suomen joukkue muutti viime hetkellä suunnitelmiaan: Argentiinan sijaan joukkue suuntasi Norjan ja Keski-Euroopan jäätiköille. Hyvien treeniuutisten lisäksi leireiltä kantautuu myös negatiivisia asioita. Arttu Niemelän ja Otto Salmenkiven kaudet ovat paketissa jo ennen ensimmäistä kisastarttia ja Merle Soppela puolestaan joutuu hieman hidastamaan paluuta rasitusvamman vuoksi.

Tämän vuoden ehkä mielenkiintoisimmat uudistukset tulevat vauhtilajien puolelle. Top-20 laskijat saavat jatkossa itse valita haluamansa vapaana olevan lähtönumeron 1 ja 19 väliltä. Kymmenen parasta laskijaa valitsevat parittomia numeroita ja sijoilla olevat 11–20 valitsevat parillisia numeroita.

Toinen uudistus otetaan käyttöön St. Moritzin maailmanmestaruuskisoissa. Kilpailijat kantavat mittauslaitteistoa, joka tuottaa livedataa laskijan kiihtyvyydestä, nopeudesta ja hypyistä. Uudistusten tavoitteena on kasvattaa erityisesti tv-yleisön mielenkiintoa sekä nostattaa uusia puheenaiheita itse kisatapahtumien ympärille.

Kesällä FIS päätti ottaa pakkia ja on lyhentänyt suksien kääntösädettä takaisin 30 metriin kaudesta 2017 alkaen. Kattojärjestön Marcus Waldnerin mukaan suksien pidentäminen tuotti huonoja kokemuksia erityisesti maailman cupia alemmilla tasoilla. Waldner tunnustaa myös, että urheilijoiden, joukkueiden ja välinevalmistajien palaute muutoksen suunnasta oli melko yksimielistä.

- Mainos -

Kirjoitushetkellä kauden avaukseen Söldenissä on tasan kaksi viikkoa ja edessä on jälleen mielenkiintoinen talvi alppihiihdon parissa. Tervetuloa mukaan seuraamaan!

Teksti JUHA HAAVISTO

(Julkaistu lehdessä 3/16)

Kommentit

kommenttia