Home » Kalle – Suoraa puhetta

Kalle – Suoraa puhetta

Kallella on paljon painavaa sanottavaa suomalaisen huippu-urheilun nykytilasta ja tulevaisuudesta. Kallen uskomattomat tarinat ja ajatukset viihdyttävät, puhuttavat ja herättävät taatusti keskustelua. Kaikkihan Kalle Palanderin tuntevat – vai tuntevatko?

Tietääkö kukaan oikeasti, mitä kaikkea vaatii nousta Torniosta täysin tasamaalta alppihiihdon kestomenestyjäksi, maailmancupin voittajaksi ja maailmanmestariksi? Entä uskaltaako kukaan muu sanoa, mikä suomalaisessa urheilujärjestelmässä on vikana? Kaikkiin näihin kysymyksiin ja moneen muuhun saat vastaukset, kun Kalle avaa sanaisen arkkunsa.

Parasta tässä kirjassa on, että Kalle kertoo urheilu-elämän eri puolista omien todellisten kokemustensa pohjalta. Kirja on täynnä uskomattomia tarinoita ihmisten kohtaamisista ja tapahtumista huippu-urheilun kulisseissa yksityiselämää unohtamatta. Kalle käy tarinoiden ja ajatustensa kautta läpi muun muassa uraansa huippu-urheilijana, urheilijan tarvitsemaa tukiverkkoa ja suomalaista huippu-urheilua kansainvälisillä areenoilla.

Kalle pohtii myös, mikä vaikuttaa siihen, kenestä tulee huippu-urheilija ja kenestä ei. Kalle Palander on Suomen menestynein miesalppihiihtäjä. 4-vuotiaana laskettelun aloittanut Kalle Palander voitti pujottelun MM-kultaa 1999 ja pujottelun maailmancupin kaudella 2002–2003, sekä saavutti maailmancupin 2. sijat vuosina 2003–2004 ja 2005–2006.

Timo Kangasluoma on seurannut läheltä suomalaista urheilua ja varsinkin huippu-urheilijoita jo yli 30 vuoden ajan. Hän on toiminut myös monen urheilijan ja urheilujoukkueiden ravinto- ja fysiikkavalmentajana sekä tuottanut useita tv-ohjelmia urheilusta. Kirjailijana Timo on keskittynyt urheiluun, niin valmennusoppaiden kuin henkilökuvien kirjoittajana. Kirjan visuaalisen ilmeen luovat valokuvaaja Markku Hyttisen näyttävät kuvat.

- Mainos -

Kalle Palander, Timo Kangasluoma: Kalle – Suoraa puhetta

(Docendo/Fitra 2016), ISBN 978-9

Myynnissä kirjakaupoissa kauttamaan tai netistä suoraan kustantajalta www.docendo.fi

Teksti TOIMITUS   Kuva DOCENDO

Kommentit

kommenttia