Home » Jaana Karhila-Räsänen valittiin talviolympialaisiin tekniseksi asiantuntijaksi

Jaana Karhila-Räsänen valittiin talviolympialaisiin tekniseksi asiantuntijaksi

SUOMALAINEN JAANA KARHILA-RÄSÄNEN VALITTIIN SEURAAVIIN TALVIOLYMPIALAISIIN NAISTEN ALPPIHIIHDON TEKNISEKSI ASIANTUNTIJAKSI

Pitkän päivätyön alppihiihdon lisäksi golfin parissa tehnyt Jaana Karhila-Räsänen valittiin Zurichissä järjestetyssä FIS:n (Kansainvälinen hiihtoliitto) kokouksessa TD:ksi eli tekniseksi asiantuntijaksi Koreassa 2018 järjestettäviin talviolympialaisiin. Valinta on hieno osoitus suomalaisen osaamisen arvostamisesta alppihiihdossa kansainvälisesti.

Mitä valinta käytännössä tarkoittaa ja mitä hänen tehtäviinsä Koreassa kuuluu?

”Skandinaavisille maille oli annettu tehtäväksi valita henkilö tähän tehtävään ja ruotsalainen teknisten asiantuntijoiden päällikkö Jarl Forsmark kertoi minulle keskustelleensa valinnasta ja kysyi voiko hän ehdottaa minua tehtävään ja olin tietysti iloisesti yllättynyt ja suostuin”, Karhila-Räsänen kertoo.

Onko tällaisessa tehtävässä ollut aiemmin suomalaista?

- Mainos -

”Maastohiihdossa ja freestylessa ainakin, mutta alppihiihdossa tämä on tietääkseni ensimmäinen kerta kun tehtävään valitaan suomalainen”, Karhila-Räsänen myhäilee.

Olympialaiset ovat niin iso tapahtuma, että järjestäjät tarvitsevat avukseen teknistä asiantuntijaa FIS:n sääntöjen mukaisen toiminnan varmistamiseen. TD toimii kisoissa näin ollen FIS:n edustajana.

Mitä TD:n tehtäviin kuuluu?

Ennen kilpailua TD tarkistaa, että vakuutukset, ensiapu, radan merkkaus ja ajanotto ovat kunnossa. Lisäksi hän osallistuu kaikkiin kisakokouksiin. Itse kilpailussa TD valvoo kilpailun kulkua ja että se noudattaa FIS:n sääntöjä. Kilpailun jälkeen ollaan mukana tulosten ja pisteiden tarkistuksessa ja vahvistetaan lopulliset tulokset allekirjoituksella. Lopuksi TD raportoi FIS:iin kisoista ja tekee mahdollisesti kehitysehdotuksia tulevia kisoja silmällä pitäen.

Onnea matkaan Jaana!

 

Teksti MATTI HENTTINEN

Kuva TOIMITUS

Kommentit

kommenttia