Home » Levi, Lapin Urheiluakatemia ja Levi Snow Sport Academy tiiviiseen yhteistyöhön

Levi, Lapin Urheiluakatemia ja Levi Snow Sport Academy tiiviiseen yhteistyöhön

Levi Snow Sport Academy ja Lapin Urheiluakatemian alppivalmennuksesta vastaava Levin Alppikoulu sekä Levin hiihtokeskusta operoiva Oy Levi Ski Resort Ltd ovat yhdistäneet voimansa. Tähtäimenä heillä on kokonaisvaltainen alppihiihdon valmennuskeskus maamme parhaissa olosuhteissa. 

Vuonna 1999 perustetun Levi Snow Sport Academyn toiminta kattaa niin huippu-urheiluvalmennuksen, hiihdonopettajan tutkintoon tähtäävän monitaitolinjan sekä nyt jo muutaman vuoden toiminnassa olleen FreeRide-linjan. 

Monitaitolinjalla opiskelija suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaaja- sekä lumilautailunohjaajakoulutuksen, jonka jälkeen hän on pätevä toimimaan hiihdonopettajan ammatissa. Levin hiihtokoulun opettajista noin kolmasosa on opiskellut Snow Sport Academyn monitaitolinjalla.

FreeRide-koulutuksessa opiskelija niin ikään suorittaa opintojensa ohella alppihiihdonohjaajakoulutuksen. Opiskelun aikainen koulutussisältö kuitenkin painottuu vapaalaskuun, lumiturvallisuuskoulutukseen sekä lajia ympäröiville ilmiöille. 

Huippu-urheilulinjalla opiskelija harjoittelee opintojensa ohella ammattimaisesti alppihiihtoa tavoitteenaan saada urheilusta ammatti ja nousta maajoukkueen kautta maailman huipulle.

- Mainos -
 Jukka Leino vahvistaa entisestään vahvaa Levi Snow Sport Academyn huippu-urheilulinjan valmentajaryhmää.

Levi Snow Sport Academy urheilijan matkassa alkumetreiltä saakka

Huippu-urheilu- ja FreeRide -linjan toiminta on mahdollista aloittaa jo yläasteikäisenä. Lapin Urheiluakatemian kanssa yhteistyössä pidettävässä yläkoululeiritystoiminnassa on tällä hetkellä mukana 17 alppihiihtäjää ja 8 vapaalaskijaa. Yläasteikäisille suunnattu leiritystoiminta kattaa asiantuntevan lajivalmennuksen sekä monipuoliset tukipalvelut nuorelle urheilijalle. Leiritys voi olla osa nuoren maajoukkueleiritystä ja myös helposti tavoitettavissa jokaiselle alppihiihtäjänuorelle asuinpaikasta riippumatta. Alppihiihdon lajiliitto Ski Sport Finland suosittelee valtakunnallisen yläkoululeirityksen integroimista jokaisen U14- ja U16-ikäisen nuoren valmentautumiseen. 

Tavoitteena maailmacupin voitto Levillä

Siinä, missä Lapin Urheiluakatemia ja Levi Snow Sport Academy ovat panostaneet viime vuosina mittavasti alppihiihdon valmennustyön kehittämiseen, on jo vuosia alppihiihdon maailmancup-keskuksena tunnettu Levi Ski Resort tehnyt vähintään vastaavan ensiluokkaisten harjoitteluolosuhteiden rakentamisessa. Alppihiihtokausi Levillä alkaa tätä nykyä lokakuussa ja päättyy toukokuussa, ja näin ollen jo pelkästään seitsemän kuukauden mittaisella lumivarmalla laskukaudella Levi tarjoaa oivat puitteet pitkän kauden urheilijoille. Niin ikään pelkästään kilpa-alppihiihdon harjoittelemiseen suunniteltu Alpine Training Park mahdollistaa monipuoliset ja kokonaisvaltaiset olosuhteet treenaamiselle, ja viime vuonna täysin uudistunut Levi West entisestään korostaa urheilijoiden mahdollisuuksia treenata Levillä. 

Huippu-urheilulinjan valmennus vahvoissa käsissä

Snow Sport Academyn huippu-urheilulinja otti kuluvan kauden alussa aimo harppauksen eteenpäin, kun Petri Tuomikoski siirtyi Suomen miesten alppimaajoukkueen vastuuvalmentajan tehtävistä Leville. Toiminta vahvistuu entisestään tulevalle kaudelle, kun Tuomikoski saa valmentajaparikseen entisen maailmancuplaskijan ja jo vuosia lajivalmennuksen parissa maailmalla toimineen Jukka Leinon. 

”Olen seurannut jo vuosia Levin kehitystä ja sitä kaikkea resursointia, mitä Levillä on alppihiihdon parissa tehty. Keskus on myös minulle erityisen tuttu sekä aktiiviurheiluajoiltani kuin myös alppivalmentajana. Niinpä Levi on ehdottomasti paikka ja yhteisö, jonka kehityksessä haluan olla mukana. Haluan myös viedä sitä eteenpäin alppihiihdon maailmancup- ja koulutuskeskuksena”, kommentoi vasta valittu Jukka Leino pestiään. 

Liki 30 vuotta ammatikseen suomalaisia hiihdonopettajia kouluttanut ja alppihiihtäjiä valmentanut Petri Tuomikoski on ehdottomasti maamme kokeneimpia alppivalmentajia. 

Valmentajat Petri Tuomikoski ja Jukka Leino pähkinänkuoressa

Petri Tuomikoski

 • 2018 – 2020 Suomen miesten maajoukkueen vastuuvalmentaja, Skisport Finland 
 • 2015 – 2020 Lajivalmentaja, Skisport Finland
 • 2006 – 2015 Lajivastaava/päävalmentaja, Lapin Urheiluopisto/Santa Claus Ski Team
 • 2003 – 2006 Valmennuspäällikkö, alppihiihtovalmentaja, Jämsän seudun koulutuskeskus
 • 2002 – Apulaiskilpailunjohtaja ja myöhemmin kilpailunjohtaja, Levin Maailman Cup
 • 1999 – 2002 Alppilajien kenttä- ja koulutuspäällikkö, Suomen Hiihtoliitto
 • 1992 – 2003 Liikunnanopettaja, SHORY:n hiihdonopettajakoulutukset sekä OKL:n
  liikuntaan erikoistuvien maasto ja alppihiihtokoulutukset, Vuokatin Urheiluopisto.

Jukka Leino

 • 2019 – 2021 Päävalmentaja, Helsinki Ski Club
 • 2018 – 2019 Vastuuvalmentaja, miesten tekniikkajoukkue, Team Global Racing
 • 2012 – 2018 Valmentaja, miesten maailmancup- ja Eurooppa Cup joukkue, Skisport Finland
 • 2010 – 2012 Vastuuvalmentaja, tekniikkalajit, Rukan Alppikoulu
 • 2000 – 2010 Urheilija, Suomen Alppimaajoukkue
 • 88 maailmancup-starttia (kaksi starttia Levillä, sijoitukset 17. ja 19.)
 • 98 Eurooppa Cup starttia

MM-osakilpailuissa neljä kertaa Urheilu-uran parhaat tulokset: 

 • Wengen, maailmancup pujottelu 11.
 • Chamonix, maailmancup pujottelu 14. Val d’Isere MM-kilpailut, suurpujottelu 17.
 • Europa Cup kokonaiskilpailun voitto suurpujottelussa
 • 90+ palkintokorokesijaa FIS-sarjoissa.

Teksti ja kuvat: Teemu Moisio 

Kommentit

kommenttia