Home » Iso-Syötteellä Hiihtokoulun kysyntä kasvussa

Iso-Syötteellä Hiihtokoulun kysyntä kasvussa

Iso-Syötteellä hiihtolomasesongin ensimmäinen viikko on alkanut vauhdikkaissa merkeissä. ”Viikonlopun myydyt hissiliput yllättivät positiivisesti,” kertoo aluejohtaja Jussi Kiiskilä. ”Ennätyksiä rikottiin myös hiihtokoulun myynneissä.” Viikko 10 on Iso-Syötteellä perinteisesti kiireisin, mutta viikot 8 ja 9 ovat kasvaneet vuodesta toiseen.

Viikko kahdeksan ei vielä aiheuta rinteillä varsinaista ruuhkaa, vaikka laskettelijoita rinteessä ja hisseissä näkyykin.

Hiihtokoulun tuntivarauksissa trendi on selvästi yhä pitempiin tunteihin ja kursseihin. ”Muutamia vuosia sitten myimme vielä paljon tunnin mittaisia opetuksia, nykyään niitä menee harvoin ja silloinkin lähinnä alle kouluikäisille oppilaille,” kertoo Iso-Syötteen hiihtokoulunjohtaja Mikko Terentjeff. Alkaneelle lomaviikolle on varattu eniten kahden- tai neljän tunnin mittaisia yksityistunteja sekä useamman päivän kursseja. ”Pidemmillä kursseilla päästään todella oppimaan taitoa ja saatetaan päästä lajissa aivan uudelle tasolle. ”

Suosittuja ovat myös ryhmäkurssit, joissa harjoitellaan sekä alkeita, että yhä enenemissä määrin jatkotason asioita.  Iso-Syötteellä kansallisesti käytössä olevan Wernerin hiihtokoulun lisäksi tarjolla on ryhmäopetusta mm. parkkilaskijoille, naisryhmille ja ratalaskuun.

Terentjeffillä on hiihdonopetuksen lisäksi kokemusta opettajien kouluttamisesta sekä valmentamisesta, myös kansainvälisellä tasolla.  Kuusi eteläisen pallonpuoliskon talvisesonkia Uudessa-Seelannissa on antanut perspektiiviä hiihtokoulutoimintaan. ”Maailmalla suuri osa hiihtokoulun asiakkaista on aikuisia. Saman ilmiön näemme täällä Iso-Syötteellä kansainvälisten asiakkaittemme kanssa.”

- Mainos -

Suomalaiset aikuiset olivat pitkään arkoja  ottamaan tunteja, mutta trendi siinäkin näyttää muuttuvan.

”Myös aikuiset varaavat nyt opetusta. Osa tunneista on alkeita, mutta paljon kysellään myös jatkotasoa.” Taitavien opettajien avulla kokeneetkin laskijat pääsevät ylittämään itsensä ja löytämään lajista uutta.” Terentjeff kannustaakin varaamaan vähintään yhden  opetustunnin kauteen: ”Aina voi oppia lisää, tasosta huolimatta. Opettajan kanssa pääsee myös turvallisesti tutustumaan uusiin suorituspaikkoihin ja keskustelemaan tekniikoista sekä välineistä. Lisäksi uuden oppimisesta saa motivaatiota ja intoa rinteeseen”

Iso-Syötteellä hiihtoloman ensimmäiset päivät kaikki hiihdonopettajat ovat tehneet työtä aamusta iltaan. ”Aamupäivän tunnit täyttyvät nopeasti, iltapäivisin löytyy paremmin vapaita aikoja.” Terentjeff kertoo ja suosittelee samalla varaamaan hiihtokoulun hyvissä ajoin ennakkoon.

Loppuviikolle odotetaan myös paljon ”lajinvaihtajia” kun rinteessä ollaan halukkaita kokeilemaan uutta laskuvälinettä. ”Lumilauta on tämän hetken suosikki erityisesti aikuisten naisten kohdalla, ” kommentoi Terentjeff  ja jatkaa: ”Telemark on laji jota voin myös uutta kaipaaville lämpimästi suositella!”

Lisää tietoa Iso-Syötteen hiihtokoulutuotteista: http://syote.fi/isosyote/hiihtokoulu/

Tiedote: Iso-Syöte

Kommentit

kommenttia