Home » Skiservicen  suksiparlamentti

Skiservicen  suksiparlamentti

Syvällä kellarin uumenissa, kahvin aromirikkaassa tuoksussa ja loisteputkien valossa tehtävä ajatustyö antaa osviittaa siitä, minkälaisilla välineillä suomalainen mäenlaskija saa harrastuksestaan irti maksimaalisen määrän hupia omiin taitoihinsa nähden. Suksiparlamentin aivonystyrät tekevät tauotta töitä, jotta jokainen suksille nouseva voisi olla oman elämänsä Kalle Palander tai Mikaela Shiffrin. Suksiparlamentti on valinnut tähän lehteen välineistöä sinun laskupäiviäsi ajatellen. Parlamentin jäsen Pieto Erna kaivoi hyllyistä välineparhaimmistoa ja asettui itsekin kameran etupuolelle hohdokkaimman hymynsä kera. 

Atomic Q -sarja

Atomicin Redster Q -sarjassa on käytetty maailmancupissa voitokasta Revoshock-teknologiaa ja lisätty se leveämpään vyötäröön. Q-sarjalainen all mountain -suksi on yhden suksen ratkaisu kaikkiin rinteisiin ja kaikkiin olosuhteisiin. Näillä Q-sarjalaisilla lasket aina aamun ensimmäisestä tuolihissista viimeiseen nousuun asti.

Scarpa 4 Quattro XT

Scarpa 4 Quattro XT on Scarpan kevein hybridikenkä, joka on yhteensopiva kaikkien touring- ja GripWalk-siteiden kanssa. Scarpa 4 Quattro XT on ihanteellinen randomono experttilaskijoille ja todella edistyneille takamaastoguruille. Quattro XT on kenkä niille, jotka haluavat skitouringmonoilta suorituskykyä ja keveyttä. Mono on optimissaan, kun haluat monot, joista ei suorituskyky lopu, kun lasket koko päivän rinteessä tai sen ulkopuolella. Monojen erittäin napakka 130 Flexi pitää siitä huolen. Flexi ja monon rakenne tarjoavat laskijalle uskomattoman suorituskyvyn ja mukavuuden koko päiväksi.

Blizzard Hustle -sarja

Uusi Hustle-mallisto on saanut hieman enemmän kuin pelkän nimensä yhdeltä edeltäjistään. Sillä on sama alempi muotti, sama sivuleikkaus ja sama vyötärön leveys kuin Rustlerilla. Hustleja varten on kuitenkin kehitetty täysin uusi ylämuotti, jossa on Carbon D.R.T. – hiilikuitujen ja lasikuitujen yhdistelmä. Se antaa sukseen paljon vakautta olemalla silti kevytrakenteinen suksi. Pyökin ja poppelin TrueBlend Free -puuydin yhdistettynä paulownia-stringereihin auttaa omalta osaltaan keventämään suksia uhraamatta sen suorituskykyä alamäessä.

Tecnica Peak Carbon

Sanotaan, että “välttämättömyys on keksintöjen äiti”. Vaikka emme väitäkään, että miljoonan vertikaalimetrin nouseminen olisi tärkein asia maailmassa, ajatus miljoonasta vertikaalimetristä varmasti inspiroi innovoimaan Tecnica Zero G Peak Carbonin. Niiden suorituskyky ylittää kaikki odotukset, joita näin keveiltä monoilta voi odottaa. Kaikki alkaa carbon-grilamidmanseteista. Mansettien päällekkäinen muotoilu ja kaksinkertainen hiihto-kävelymekanismi yhdessä tarjoavat progressiivista jäykkyyttä eteenpäin taivutettaessa. Samalla kävelymansetin kierto pysyy niin tasaisena kuin touringkengältä voi toivoa. Kaksi solkea ja powersträppi toimivat yhdessä tukena jalkapohjan ja mansetin strategisissa kohdissa. Jalkojen alla oleva Vibram-pohja tekee kävelystä helppoa maastossa kuin maastossa. Kyseessä on kenkä skimo-miehille ja naisille ja niille, jotka hakevat suorituskykyistä kevyttä kenkää jokapäiväiseen ylämäki-alamäki -elämykseen.

- Mainos -

Black Crows mirus cor

Black Crows Mirus Cor -vapaalaskusuksi pyrkii yhdistämään kaksi maailmaa. Sen tarkoitus on olla leikkisä, freestylemäinen suksi ja toimia myös erittäin pyöreiden ja kauniiden käännösten mahdollistajana laskijan ja lumen välissä. Kohtuullisen pitkä keularockerin ja halkaistun perän yhdistelmä tekee suksesta ketterän lyhyissä käännöksissä. Suksi onkin omimmillaan rinteissä ja rinteiden vierustoilla.

ATK Raider Evo

ATK Raider Evo -sarja on täysin uudelleen suunniteltu kokonaisuus. Sarja sisältää ATK-siteiden parasta antia Free Touring -kategoriassa. Raider 11 Evo, Raider 13 Evo ja Freeraider 15 Evo eivät ole vain siteitä, vaan ne ovat taideteoksia. Niiden futuristinen muotoilu yhdistyy erinomaiseen suorituskykyyn. Suurin uutuus on kantakappale, joka on varustettu automaattisella stopparilla, jossa automatiikka korvaa manuaalisen painikemekanismin. Uudessa mallissa stoppari aktivoituu takakappaletta kääntämällä. Toinen muutos on vallankumouksellinen etuosa, joka tulee nyt din normitettuna. ATK tarjoaa turvallisempaa ja kevyempää takamaastoretkeilyä. 

Lue lisää: SKI SERVICE

Teksti ja kuvat: Jan-Erik Blomberg

Kommentit

kommenttia